menu
Strandzuid – Amsterdam Uitgelichte afbeelding

Project

Strandzuid – Amsterdam

Strandzuid heropend in Amsterdam

Beachclub/horeca | Amsterdam

In mei 2017 is Strandzuid heropend! Na een winterlange transformatie is het stadsstrand achter de RAI Amsterdam weer open voor publiek. Het nieuwe complex bestaat uit een groot paviljoen aan de oostzijde van het water, verschillende kleinere paviljoens en twee zandstranden.

Ontwerp

Ons ontwerp zoekt het contrast op met de zakelijke architectuur van de congresgebouwen van de RAI. Daarom kozen we voor de menselijke maat, schuine lijnen en donker hout. Dit is onder andere zichtbaar in de bijzondere dakconstructies, waarbij de twee grote paviljoens voorzien zijn van elk vier kapvormen die zijn afgewerkt met cederhouten shingles uit Canada. Strandzuid werd zo een samensmelting van diverse sociale plekken, binnen en buiten, in verschillende sferen. In totaal zijn er acht zones om te recreëren: The Restaurant, The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar, The Playground, Heineken Beer Terrace en The Beach. Alle zones zijn aan de achterkant vernuftig met elkaar en de twee keukens en andere facilitaire ruimtes verbonden. Het interieurdesign werd uitgewerkt door Barbara van Vliet en Anouk Solleveld in samenspraak met horeca-ondernemers Michel Pais en Bram van Es van Unlimited Label. Strandzuid is een ontspannen ontmoetingsplek middenin de stad; ideaal voor een intiem diner, een trouwfeest of zakenborrel. In de winter is het onder de naam Zuidpool beschikbaar voor evenementen. Vanuit het aangrenzende Beatrixpark is het nu ook mogelijk om langs het water van de Boerenwetering en de imposante bomenrij een rondwandeling te maken. Voorheen was dit gebied hermetisch afgesloten.

 

Strand Zuid Amsterdam
Strand Zuid

De voorbereiding nam ruim twee jaar in beslag. De bouw zelf begon in oktober 2016. De totale oppervlakte van Strandzuid is gelijk gebleven, maar door efficiënter gebruik van de ruimte kunnen meer mensen genieten van de beachclub. Dit is het tweede project dat wij voor Unlimited Label ontwierpen.

Strand Zuid

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*