menu

Samen

De mensen maken ENZO. Zo simpel is het. Jasper: ‘De sfeer op het bureau is open en toegankelijk. Opdrachtgevers vinden ons vriendelijk en prettig in de omgang. We maken duidelijke afspraken en zijn communicatief sterk.’ Creativiteit en nuchterheid gaan bij ons hand in hand. Net als een vlot werktempo en oog voor detail. En net als hoge ambities en een ontspannen werksfeer. Maak kennis met het team van ENZO. Wie zijn wij?

ENZO architectuur N interieur - Haarlemmermeer - Silo - Burgerveen - Jasper van Rijn - Carlo Abdul

Founder Architects

Carlo Abdul & Jasper van Rijn

Ingo Douwma, Architect

Architect. Groninger van origine die iedere dag op de fiets naar kantoor komt. Heeft een fascinatie voor landkaarten. Vulde als kind lege plekken op de stadsplattegrond in met zelfbedachte woonwijken. Wist al vroeg dat hij architect wilde worden. Doorliep het hele traject van mbo, hbo en universiteit. Houdt van de variatie in zijn werk: van stedenbouwkundige vraagstukken tot tiny houses en van woonboten tot villa’s. En alles wat ertussen zit. Ontwerpt in 3D, vanuit de doorsnede en de beleving van de ruimte. Dit helpt om de zichtlijnen, lichtinval en verbinding tussen de verdiepingen in beeld te krijgen. Reislustig en sportief. Studeerde en werkte in het buitenland en heeft in bijna alle werelddelen bergen bedwongen op zijn mountainbike.

Alexander Witkamp, Architect

Architect. Vers van de TU begonnen bij ENZO. Het soort opdrachten, de ontwerpstijl en de no-nonsense sfeer spraken hem meteen aan. Vindt de omvang van het bureau precies goed. Met achttien medewerkers ben je groot genoeg voor grootschalige projecten, maar klein genoeg om je als medewerker overal mee te kunnen bemoeien. Voelt zich vanaf dag één thuis in het gezellige, hechte team. Wil en mag zoveel mogelijk verschillende klussen doen, om het vak volledig te ervaren. Ontwerpt het liefste woningen, omdat hij zich dan het beste kan inleven in de gebruiker. Maar wie weet verandert dat nog. Fervent motorrijder. Doet mee aan wedstrijden op het circuit. Op de toppen van je kunnen, al je aandacht op de volgende bocht: nergens anders heeft hij zo’n hyperfocus.

Birthe van Opzeeland, Architect

Architect. Begint te schuiven op haar bureaustoel als het waait. Wil dan naar zee, kitesurfen. Rijdt op zulke dagen na het werk meteen door naar Zandvoort. Vindt kiten de ideale manier om het hoofd leeg te maken. Wist op de middelbare school niet precies wat ze wilde. Kiest altijd wat haar het leukste lijkt, zodat zij er het meeste plezier aan beleeft. Dat motto bracht haar bij de studie bouwkunde aan de TU Delft. Houdt van de combinatie van techniek en creativiteit en van het gepuzzel met plattegronden. Werkt vaak voor particuliere opdrachtgevers. Praat graag met mensen om hun woonwensen boven tafel te krijgen. Wanneer opdrachtgevers denken dat iets niet kan, dan gaat ze de uitdaging aan om dit toch voor hen te verwezenlijken.

Architect

Onze architecten, de creatieve mensen achter ieder ontwerp.

Zoeken de mooiste oplossing binnen de gestelde kaders.

Stephanie Punt, Modelleur

Modelleur. Is begonnen bij ENZO als stagiaire. Weet van aanpakken: is na haar studie mbo-bouwkunde blijven plakken en ronde haar hbo-bouwkunde af terwijl ze vierenhalve dag per week werkte. Werkt de ontwerpen van de architecten bouwtechnisch uit. Precies, zorgvuldig en met oog voor de realiteit van de regels en bouwkundige haalbaarheid. Grijpt elke uitdaging aan en helpt graag haar collega’s. Houdt van de tastbaarheid van de producten die hier worden afgeleverd. Houdt nog meer van de afwisseling in haar werk. Geen werkdag is hetzelfde en ze moet er niet aan denken dat dit wel zo was. Is regelmatig op de bouwplaats te vinden.

Steven Heybroek, Architect/Modelleur

Architect en Modelleur. En eigenlijk ook systeembeheerder. Altijd op zoek naar technologische snufjes die de foutenkans verkleinen en het werk efficiënter maken. Introduceerde bijvoorbeeld het BIM-model bij ENZO: een 3D-bouwinformatiemodel waarmee de architecten realtime kunnen samenwerken met alle andere disciplines die betrokken zijn bij het bouwproces. BIM maakt ook het ontwerp inzichtelijk, zodat opdrachtgevers zich beter kunnen voorstellen hoe het gebouw eruit gaat zien. Leert zijn collega’s omgaan met de nieuwe computerprogramma’s die hij opsnort. Studeerde samen met Jasper en Carlo. Waardeert dat iedereen bij ENZO doet waar hij of zij goed in is. Want het beste eindproduct ontstaat als je alle talenten bundelt.

,

Bouwkundig modelleur

De bouwkundigen die het ontwerp met oog voor detail uitwerken.

Altijd volgens de laatste regelgeving, altijd met elkaar.

Franc-jan de Pie, Modelleur

Modelleur. Bouwen zit hem in de genen. De studie hbo-bouwkunde lag daarom voor de hand. Rustig en bescheiden. Mist nooit een deadline. Sleutelen aan auto’s is z’n hobby. Komt ’s zomers naar het werk in een oude Lotus. Een cabrio. Pakt het dak op en vouwt het dan in een ingenieuze constructie in de kofferbak. Heeft superveel geleerd in de anderhalf jaar die hij nu bij ENZO werkt. Heeft een hekel aan sleur. Werkt graag aan meerdere verschillende projecten tegelijk. Nieuwbouw, verbouw, transformatie: kom maar op.

Inge, Modelleur

Modelleur. Na haar interieur opleiding startte ze aan de kunstacademie en ronde vervolgens haar HBO-bouwkunde af. Houdt ervan om nieuwbouwprojecten te realiseren. Vindt het gaaf om te zien hoe een woning of woonwijk verrijst op een plek waar eerst nog niets was. Tijdens de oplevering van een woning of gebouw heeft ze het gevoel dat ze in haar eigen 3D-model rondloopt. Goede bouwbegeleider: aanspreekpunt voor opdrachtgever en aannemer tijdens de uitvoering en toezichthouder op de bouwplaats. Is ENZO’s regelaar. Plant de teamuitjes en verzorgt het bestellen van de benodigde kantoorartikelen en bouwhekdoeken. Een echte teamplayer. Springt met liefde bij als het nodig is – en dat weten haar collega’s ook.

Bob Slok Soede, Modelleur

Modelleur. Vader heeft een bouwontwerpbureau, dus het vak werd hem met de paplepel ingegoten. Deed mbo en hbo-bouwkunde. Klantgericht en goed in z’n vak. Houdt ervan om de ontwerpen van de architecten uit te werken en bouwkundig kloppend te krijgen. Doet soms wat praktische aanpassingen, maar houdt zoveel mogelijk vast aan de geest van het ontwerp. Fanatiek 3D-printer. Print van alles. Van lampenkappen voor thuis tot modellen van woningen of meubels op kantoor.

Thomas Rook, Modelleur

Modelleur in opleiding. Liep tijdens zijn mbo-bouwkunde stage bij ENZO. Had daarna een zomerbaan. Wilde niet stoppen met werken dus doet hij het hbo in deeltijd. Werken en leren: drie dagen per week werken, twee dagen naar school. Het geleerde direct toepassen in de praktijk – en vice versa. Iets maken wat er eerst niet was, het straatbeeld veranderen: dat vindt hij mooi aan de bouw. Doet zijn werk rustig en gefocust. Begint doorgaans pas te praten tijdens de pauze. Zelfstandig type: eerst zelf uitzoeken, dan pas vragen. Vindt het fijn dat hij de ruimte krijgt om van zijn fouten te leren. Het belangrijkste dat hij heeft geleerd? Je doet het samen. Bij ENZO heeft iedereen zijn eigen expertise en zijn eigen kijk. En al pratend en discussiërend kom je tot de beste oplossingen.

Steven Tol, Architect/Modelleur

Architect en Modelleur. Betrokken van schetsontwerp tot en met de technische uitwerking. Doet soms ook de directievoering op de bouw. Juist die diversiteit aan werkzaamheden spreekt hem aan. Vindt het mooi om te zien hoe ontwerpen tot leven komen. Houdt zich voornamelijk bezig met grotere woonwijken voor projectontwikkelaars, maar wordt ook blij van particuliere opdrachtgevers. Is buiten het werk niet alleen maar op de architectuur aan het letten, maar enige beroepsdeformatie is er wel. Had dat nou niet wat origineler of verfijnder gekund, denkt hij dan. De collega’s en de goede sfeer maken zijn baan. Van vrienden hoort hij weleens dat ze niemand anders kennen die zo enthousiast is over zijn werk.

Suzanne Bink, Interieur designer

Interieurdesigner. Altijd on trend. Niet alleen op het gebied van interieur, maar ook op dat van mode. Volgt alle Instagramaccounts die ertoe doen, leest woonbladen en gaat naar beurzen. Maakt ruimtelijke indelingen en interieur- en tuinplannen. Liep tijdens haar opleiding aan het hout- en meubileringscollege stage bij ENZO. Is meer een werk- dan een schooltype, dus besloot daarna te blijven en zich te ontwikkelen in de praktijk. Leerde de fijne kneepjes van het vak van Carlo. Ziet interieur en architectuur als twee kanten van dezelfde medaille. Houdt van de zakelijke markt, omdat ze dan (bijna) grenzeloos creatief kan zijn. Maar ook de particuliere opdrachtgevers zijn favoriet omdat het werk dan persoonlijker is. Dol op fotograferen. Georganiseerde chaoot. Soms razen de ideeën door haar hoofd en is haar bureau een puinhoop, maar schijn bedriegt: haar agenda is tot op de minuut gepland en ze weet precies waar alles ligt.

Interieur ontwerp

De designers die een ontwerp tot leven brengen.

Kleur, gevoel, materiaal. Steeds passend in het ontwerp.

Anne Rijllart, Interieur designer

Interieur designer. Stille kracht die bergen werken verzet. Opgeleid aan het hout- en meubileringscollege. Heeft stage gelopen bij ENZO en besloot daarna te blijven werken. Haalt de meeste uitdaging uit het technisch ontwerpen. Aannemers en installateurs werken met door haar uitgetekende keukens, badkamers en elektraplannen. Is graag van A tot Z bij een project betrokken. Gaat erg nauwkeurig te werk. Door haar jarenlange liefde voor softbal is ze echt een teamplayer: zowel op het veld als daarbuiten. Werkt op kantoor dan ook nauw samen met andere collega’s om een project tot een hoger niveau te tillen.

Jenny van Nobelen, Administratie

Administratie. Dol op cijfertjes. Zorgt dat alle facturen, loonstroken en belastingaangiftes kloppen. Liefst tot drie cijfers achter de komma. Neemt de telefoon op en is de stem van ENZO. Opgeruimd type, letterlijk en figuurlijk. Houdt niet van chaos. Hoe leger haar bureau, hoe beter het met haar gaat. Duizendpoot, manusje-van-alles, spin in het web. Regelt veel achter de schermen: koopt verjaardagscadeaus, schrijft teksten en plant afspraken in. U vraagt wij draaien, zegt ze zelf. Enthousiast kok. Leest kookboeken voor haar plezier. Wandelt ook graag. Het leukste aan haar baan? Haar collega’s. Ziet het onmiddellijk als een van hen ergens mee in zijn maag zit. Biedt indien gewenst een luisterend oor. Want dat helpt altijd.

Communicatie

Onze specialist met de juiste contacten, kennis en creativiteit.
Iedere mediavorm, altijd.

Willemijn Beekman, Marketing & Communicatie

Marketing en communicatie. Zorgt voor de website en social media. Regelt alles rond meubellijn ZOEN, onderhoudt contacten met woonbladen en draait de mooiste en origineelste pitches en presentaties in elkaar. Vliegende keep die van snelheid en dynamiek houdt. Heeft de toneelschool afgerond maar vond het acteervak niets. Gelukkig hoef je op een architectenbureau niet artistiek en zweverig te zijn. Creativiteit volstaat. En dat ze zo praktisch en down-to-earth is, is ook alleen maar fijn. De leukste dagen zijn wanneer ze op pad gaat met haar fotocamera. Dan ziet ze hoe alles samenkomt in de projecten waaraan maanden of soms zelfs jaren is gewerkt.

Finance/HR

Op de achtergrond, maar minstens zo belangrijk.

Anne Rijllart, Interieur designer

Interieur designer. Stille kracht die bergen werken verzet. Opgeleid aan het hout- en meubileringscollege. Heeft stage gelopen bij ENZO en besloot daarna te blijven werken. Haalt de meeste uitdaging uit het technisch ontwerpen. Aannemers en installateurs werken met door haar uitgetekende keukens, badkamers en elektraplannen. Is graag van A tot Z bij een project betrokken. Gaat erg nauwkeurig te werk. Door haar jarenlange liefde voor softbal is ze echt een teamplayer: zowel op het veld als daarbuiten. Werkt op kantoor dan ook nauw samen met andere collega’s om een project tot een hoger niveau te tillen.

Suzanne Bink, Interieur designer

Interieurdesigner. Altijd on trend. Niet alleen op het gebied van interieur, maar ook op dat van mode. Volgt alle Instagramaccounts die ertoe doen, leest woonbladen en gaat naar beurzen. Maakt ruimtelijke indelingen en interieur- en tuinplannen. Liep tijdens haar opleiding aan het hout- en meubileringscollege stage bij ENZO. Is meer een werk- dan een schooltype, dus besloot daarna te blijven en zich te ontwikkelen in de praktijk. Leerde de fijne kneepjes van het vak van Carlo. Ziet interieur en architectuur als twee kanten van dezelfde medaille. Houdt van de zakelijke markt, omdat ze dan (bijna) grenzeloos creatief kan zijn. Maar ook de particuliere opdrachtgevers zijn favoriet omdat het werk dan persoonlijker is. Dol op fotograferen. Georganiseerde chaoot. Soms razen de ideeën door haar hoofd en is haar bureau een puinhoop, maar schijn bedriegt: haar agenda is tot op de minuut gepland en ze weet precies waar alles ligt.

Jenny van Nobelen, Administratie

Administratie. Dol op cijfertjes. Zorgt dat alle facturen, loonstroken en belastingaangiftes kloppen. Liefst tot drie cijfers achter de komma. Neemt de telefoon op en is de stem van ENZO. Opgeruimd type, letterlijk en figuurlijk. Houdt niet van chaos. Hoe leger haar bureau, hoe beter het met haar gaat. Duizendpoot, manusje-van-alles, spin in het web. Regelt veel achter de schermen: koopt verjaardagscadeaus, schrijft teksten en plant afspraken in. U vraagt wij draaien, zegt ze zelf. Enthousiast kok. Leest kookboeken voor haar plezier. Wandelt ook graag. Het leukste aan haar baan? Haar collega’s. Ziet het onmiddellijk als een van hen ergens mee in zijn maag zit. Biedt indien gewenst een luisterend oor. Want dat helpt altijd.

Willemijn Beekman, Marketing & Communicatie

Marketing en communicatie. Zorgt voor de website en social media. Regelt alles rond meubellijn ZOEN, onderhoudt contacten met woonbladen en draait de mooiste en origineelste pitches en presentaties in elkaar. Vliegende keep die van snelheid en dynamiek houdt. Heeft de toneelschool afgerond maar vond het acteervak niets. Gelukkig hoef je op een architectenbureau niet artistiek en zweverig te zijn. Creativiteit volstaat. En dat ze zo praktisch en down-to-earth is, is ook alleen maar fijn. De leukste dagen zijn wanneer ze op pad gaat met haar fotocamera. Dan ziet ze hoe alles samenkomt in de projecten waaraan maanden of soms zelfs jaren is gewerkt.

Thomas Rook, Modelleur

Modelleur in opleiding. Liep tijdens zijn mbo-bouwkunde stage bij ENZO. Had daarna een zomerbaan. Wilde niet stoppen met werken dus doet hij het hbo in deeltijd. Werken en leren: drie dagen per week werken, twee dagen naar school. Het geleerde direct toepassen in de praktijk – en vice versa. Iets maken wat er eerst niet was, het straatbeeld veranderen: dat vindt hij mooi aan de bouw. Doet zijn werk rustig en gefocust. Begint doorgaans pas te praten tijdens de pauze. Zelfstandig type: eerst zelf uitzoeken, dan pas vragen. Vindt het fijn dat hij de ruimte krijgt om van zijn fouten te leren. Het belangrijkste dat hij heeft geleerd? Je doet het samen. Bij ENZO heeft iedereen zijn eigen expertise en zijn eigen kijk. En al pratend en discussiërend kom je tot de beste oplossingen.

Bob Slok Soede, Modelleur

Modelleur. Vader heeft een bouwontwerpbureau, dus het vak werd hem met de paplepel ingegoten. Deed mbo en hbo-bouwkunde. Klantgericht en goed in z’n vak. Houdt ervan om de ontwerpen van de architecten uit te werken en bouwkundig kloppend te krijgen. Doet soms wat praktische aanpassingen, maar houdt zoveel mogelijk vast aan de geest van het ontwerp. Fanatiek 3D-printer. Print van alles. Van lampenkappen voor thuis tot modellen van woningen of meubels op kantoor.

Steven Tol, Architect/Modelleur

Architect en Modelleur. Betrokken van schetsontwerp tot en met de technische uitwerking. Doet soms ook de directievoering op de bouw. Juist die diversiteit aan werkzaamheden spreekt hem aan. Vindt het mooi om te zien hoe ontwerpen tot leven komen. Houdt zich voornamelijk bezig met grotere woonwijken voor projectontwikkelaars, maar wordt ook blij van particuliere opdrachtgevers. Is buiten het werk niet alleen maar op de architectuur aan het letten, maar enige beroepsdeformatie is er wel. Had dat nou niet wat origineler of verfijnder gekund, denkt hij dan. De collega’s en de goede sfeer maken zijn baan. Van vrienden hoort hij weleens dat ze niemand anders kennen die zo enthousiast is over zijn werk.

Franc-jan de Pie, Modelleur

Modelleur. Bouwen zit hem in de genen. De studie hbo-bouwkunde lag daarom voor de hand. Rustig en bescheiden. Mist nooit een deadline. Sleutelen aan auto’s is z’n hobby. Komt ’s zomers naar het werk in een oude Lotus. Een cabrio. Pakt het dak op en vouwt het dan in een ingenieuze constructie in de kofferbak. Heeft superveel geleerd in de anderhalf jaar die hij nu bij ENZO werkt. Heeft een hekel aan sleur. Werkt graag aan meerdere verschillende projecten tegelijk. Nieuwbouw, verbouw, transformatie: kom maar op.

Inge, Modelleur

Modelleur. Na haar interieur opleiding startte ze aan de kunstacademie en ronde vervolgens haar HBO-bouwkunde af. Houdt ervan om nieuwbouwprojecten te realiseren. Vindt het gaaf om te zien hoe een woning of woonwijk verrijst op een plek waar eerst nog niets was. Tijdens de oplevering van een woning of gebouw heeft ze het gevoel dat ze in haar eigen 3D-model rondloopt. Goede bouwbegeleider: aanspreekpunt voor opdrachtgever en aannemer tijdens de uitvoering en toezichthouder op de bouwplaats. Is ENZO’s regelaar. Plant de teamuitjes en verzorgt het bestellen van de benodigde kantoorartikelen en bouwhekdoeken. Een echte teamplayer. Springt met liefde bij als het nodig is – en dat weten haar collega’s ook.

Stephanie Punt, Modelleur

Modelleur. Is begonnen bij ENZO als stagiaire. Weet van aanpakken: is na haar studie mbo-bouwkunde blijven plakken en ronde haar hbo-bouwkunde af terwijl ze vierenhalve dag per week werkte. Werkt de ontwerpen van de architecten bouwtechnisch uit. Precies, zorgvuldig en met oog voor de realiteit van de regels en bouwkundige haalbaarheid. Grijpt elke uitdaging aan en helpt graag haar collega’s. Houdt van de tastbaarheid van de producten die hier worden afgeleverd. Houdt nog meer van de afwisseling in haar werk. Geen werkdag is hetzelfde en ze moet er niet aan denken dat dit wel zo was. Is regelmatig op de bouwplaats te vinden.

Steven Heybroek, Architect/Modelleur

Architect en Modelleur. En eigenlijk ook systeembeheerder. Altijd op zoek naar technologische snufjes die de foutenkans verkleinen en het werk efficiënter maken. Introduceerde bijvoorbeeld het BIM-model bij ENZO: een 3D-bouwinformatiemodel waarmee de architecten realtime kunnen samenwerken met alle andere disciplines die betrokken zijn bij het bouwproces. BIM maakt ook het ontwerp inzichtelijk, zodat opdrachtgevers zich beter kunnen voorstellen hoe het gebouw eruit gaat zien. Leert zijn collega’s omgaan met de nieuwe computerprogramma’s die hij opsnort. Studeerde samen met Jasper en Carlo. Waardeert dat iedereen bij ENZO doet waar hij of zij goed in is. Want het beste eindproduct ontstaat als je alle talenten bundelt.

Ingo Douwma, Architect

Architect. Groninger van origine die iedere dag op de fiets naar kantoor komt. Heeft een fascinatie voor landkaarten. Vulde als kind lege plekken op de stadsplattegrond in met zelfbedachte woonwijken. Wist al vroeg dat hij architect wilde worden. Doorliep het hele traject van mbo, hbo en universiteit. Houdt van de variatie in zijn werk: van stedenbouwkundige vraagstukken tot tiny houses en van woonboten tot villa’s. En alles wat ertussen zit. Ontwerpt in 3D, vanuit de doorsnede en de beleving van de ruimte. Dit helpt om de zichtlijnen, lichtinval en verbinding tussen de verdiepingen in beeld te krijgen. Reislustig en sportief. Studeerde en werkte in het buitenland en heeft in bijna alle werelddelen bergen bedwongen op zijn mountainbike.

Birthe van Opzeeland, Architect

Architect. Begint te schuiven op haar bureaustoel als het waait. Wil dan naar zee, kitesurfen. Rijdt op zulke dagen na het werk meteen door naar Zandvoort. Vindt kiten de ideale manier om het hoofd leeg te maken. Wist op de middelbare school niet precies wat ze wilde. Kiest altijd wat haar het leukste lijkt, zodat zij er het meeste plezier aan beleeft. Dat motto bracht haar bij de studie bouwkunde aan de TU Delft. Houdt van de combinatie van techniek en creativiteit en van het gepuzzel met plattegronden. Werkt vaak voor particuliere opdrachtgevers. Praat graag met mensen om hun woonwensen boven tafel te krijgen. Wanneer opdrachtgevers denken dat iets niet kan, dan gaat ze de uitdaging aan om dit toch voor hen te verwezenlijken.

Alexander Witkamp, Architect

Architect. Vers van de TU begonnen bij ENZO. Het soort opdrachten, de ontwerpstijl en de no-nonsense sfeer spraken hem meteen aan. Vindt de omvang van het bureau precies goed. Met achttien medewerkers ben je groot genoeg voor grootschalige projecten, maar klein genoeg om je als medewerker overal mee te kunnen bemoeien. Voelt zich vanaf dag één thuis in het gezellige, hechte team. Wil en mag zoveel mogelijk verschillende klussen doen, om het vak volledig te ervaren. Ontwerpt het liefste woningen, omdat hij zich dan het beste kan inleven in de gebruiker. Maar wie weet verandert dat nog. Fervent motorrijder. Doet mee aan wedstrijden op het circuit. Op de toppen van je kunnen, al je aandacht op de volgende bocht: nergens anders heeft hij zo’n hyperfocus.

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.