menu
Havenzicht maakt Ringoevers compleet Uitgelichte afbeelding

Project

Havenzicht maakt Ringoevers compleet

Een unieke woonwijk met uitzicht op de haven

Hillegom, een dorp gelegen aan de Ringvaart in Zuid-Holland, heeft een nieuwe woonlocatie: de woonwijk Ringoevers. De wijk is de perfecte combinatie van het dorpse gevoel met een stedelijk tintje. Met zijn ligging aan het water, de groene omgeving en belangrijke voorzieningen binnen handbereik is Ringoevers een mooie plek om te wonen.

Op de kop van de haven in Ringoevers staat de bijzondere woonlocatie: “Havenzicht”. Hier bevindt zich een prachtig appartementencomplex. Bijzonder wat betreft uitstraling, locatie en duurzaamheid.

ENZO architectuur N interieur - Ringoevers - Egbert de Boer - exterieur - woonwijk - Hillegom - haven - appartementencomplex - havenzicht

Havenzicht

Havenzicht, het markante appartementengebouw met 10 ruime appartementen, staat op de kop van de Loshaven. Ook dit deel is groen en waterrijk. Carlo verteld: “vanaf de toren kijk je heel mooi over de voormalige haven, waar bootjes liggen en in de zomer kinderen zwemmen. We hebben ook nagedacht over zo min mogelijk auto’s in het straatbeeld. Dat lukte door bijvoorbeeld de bewoners van Havenzicht hun auto’s op een half verdiept parkeerterrein te laten parkeren, waarbij het terrein door groene taluds wordt omsloten. Zo ervaar je ook hier veel groen en ruimte om je heen.” Bijkomend extraatje: doordat het gebouw iets verhoogt ligt hebben ook de appartementen op de begane grond vrij uitzicht, wat het woongenot ten goede komt.

ENZO architectuur N interieur - Ringoevers - Egbert de Boer - exterieur - woonwijk - Hillegom - haven - appartementencomplex - havenzicht
ENZO architectuur N interieur - Ringoevers - Egbert de Boer - exterieur - woonwijk - Hillegom - haven - appartementencomplex - havenzicht
ENZO architectuur N interieur - Egbert de Boer - exterieur - woonwijk - Hillegom - haven - appartementencomplex
ENZO architectuur N interieur - Egbert de Boer - exterieur - woonwijk - Hillegom - woningcorporatie - hbb

Duurzaamheid voor de toekomst

Ringoevers is een wijk gebouwd voor de toekomst. Er zijn hoogwaardige materialen gebruikt en er is veel aandacht voor woongenot en duurzaamheid. Ook het appartementencomplex is volledig aardgasloos gerealiseerd en voorzien van een warmtepomp die óf de warmte uit de buitenlucht haalt, of gebruik maakt van bodemenergie voor warm tapwater en de verwarming van de woningen. Uiteraard zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst.

Alle woningen binnen de wijk zijn met dezelfde hoogwaardige materialen en rijke stijl gebouwd. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de vrijstaande woningen of de huurappartementen. Wonen in Ringoevers is dus heerlijk wonen: groen, dorps, afwisselend en waterrijk.

Nieuwbouw | Hillegom

Ontwikkelaar | Building Twenty4

ENZO architectuur N interieur - Egbert de Boer - exterieur - woonwijk - Hillegom - haven - appartementencomplex - havenzicht

Typisch ENZO

ENZO architectuur N interieur staat voor kwaliteit en leefbaarheid. Wij passen onze ontwerpen aan op het leven van onze opdrachtgevers. Zodoende ontstaat er altijd een praktisch, verrassend en warm ”thuis”.

Benieuwd naar aankomende projecten? Laat je mail achter voor de nieuwsbrief!

Fotografie: Egbert de Boer

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.