menu
Hof van Pampus Uitgelichte afbeelding

Project

Hof van Pampus

Hof van Pampus

Nieuwbouw | Hoofddorp

Aan de rand van Hoofddorp staat Hof van Pampus. Het is een bijzonder appartementencomplex op een locatie die qua opgave de nodige uitdaging kende.

Tegenpolen

Vlak naast de bouwlocatie stond al een opvallend rond appartementengebouw met een oplopende vorm. Voor Hof van Pampus kozen wij rechte, strakke lijnen als tegenpool van het bestaande gebouw. De hoogte van Hof van Pampus sluit aan op het bestaande complex en loopt op naar de andere zijde, zoals het bestaande gebouw dat ook doet. Zo krijgt de strakke vorm een sierlijke beweging. De verwantschap zit hem ook in de witte banden die terugkomen in beide gebouwen. Ook de plek vormde een uitdaging: ingeklemd tussen twee wegen was de locatie geluidgevoelig. Wij vonden de oplossing in een gebouw dat zelf onderdeel uitmaakt van de geluidswal tussen de doorgaande weg en de achterliggende wijk. De buitenruimtes zijn voorzien van glazen schuiframen.

Duurzaamheid

Hof van Pampus heeft 74 huurwoningen met daarbij 101 parkeerplaatsen. Drie kenmerken maken wonen in Hof van Pampus tot een bijzondere ervaring. Ten eerste het hoge duurzaamheidsniveau: het gebouw is voorzien van duurzame energieopwekking door middel van warmte-koude opslag en PV-panelen. Hier komt geen gas aan te pas; het gebouw is dus all electric. Bovendien gaat het om ruime appartementen met drie kamers en een grote buitenruimte. Tot slot is de huur middelhoog. Deze drie kenmerken bij elkaar vormen een zeldzame combinatie. De opdrachtgever was Bouwinvest en de bouw was in handen van Ter Steege Bouw Vastgoed.

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*