menu
Gonnetstraat opgeleverd Uitgelichte afbeelding

Actueel

Gonnetstraat opgeleverd

Woningbouwproject Gonnetstraat opgeleverd

In de binnenstad van Haarlem, op steenworp afstand van het Spaarne, wordt het oude industriële gebied rond de Gonnetstraat nieuw leven ingeblazen. Een transformatie waarbij het leven en werken in de stad centraal staat. Opgelopen maand zijn de eerste bewoners in hun nieuwe huizen ingetrokken, het woningbouwproject is daarmee opgeleverd.

Verspreid over twee gebouwen komen hier atelierwoningen, herenhuizen, terraswoningen, appartementen, torenwoningen, penthouses, urban villa’s en commerciële ruimtes. Ons streven is deze duurzame stedelijke vernieuwing vorm te geven met respect voor de bestaande monumentale bouw en de kleinschalige industriële en creatieve geschiedenis van de omgeving.

 

Woningbouw in Haarlem twee woontorens met appartmenten

Het project aan Gonnetstraat 24 omsluit aan de oost- en zuidkant het monumentale HAL-gebouw. Om het intieme karakter van het gebied te behouden is er gekozen om aan de straatzijde in gelijke hoogte te bouwen als de bestaande bouw. Ook zijn er in de nieuwe gevel elementen overgenomen die kenmerkend zijn voor het industriële aanzicht van het HAL-gebouw, zoals de spekbanden en daklijn. Zo vloeien oud- en nieuwbouw naadloos in elkaar over. In de setback, op de tweede rij, zijn hogere woontorens geplaatst die het gebied een dynamisch karakter geven en inspelen op de vraag van de gebiedsontwikkelaar. Deze hoogteaccenten brengen ook een aangename openheid met zich mee, die op de verschillende woonlagen wordt ingevuld door een gemeenschappelijke binnentuin en privéterrassen. Een plek voor samenkomst en rust in het centrum van Haarlem.

Aan de overkant van de straat, op Gonnetstraat 22, stond voorheen het Van Duyvenbodegebouw. De ronde gevel van het nieuwe complex is een ode aan de karakteristieke gebogen gevel van het Van Duyvenbodegebouw. De binnengevel van het complex is met hout afgewerkt. Een knipoog naar Bremer’s houthandel, die als sinds 1874 is gevestigd in hetzelfde blok. Zo is de geschiedenis van de omgeving in de nieuwbouw verweven.

 

Fotografie: Egbert de Boer

wooncomplex appartementengebouw Haarlem ronde gevel in de zon
woontoren appartementen complex Haarlem
appartementencomplex haarlem ronde gevel beide baksteen

Typisch ENZO

ENZO architectuur N interieur staat voor kwaliteit en leefbaarheid. Wij passen onze ontwerpen aan op het leven van onze opdrachtgevers. Zodoende ontstaat er altijd een praktisch, verrassend en warm ”thuis”.

Benieuwd naar aankomende projecten? Laat je mail achter voor de nieuwsbrief!

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.