menu
Tender gewonnen: De Woudse Juffen Uitgelichte afbeelding

Actueel

Tender gewonnen: De Woudse Juffen

Tender gewonnen: de Woudse Juffen

Met trots mogen wij laten weten dat we binnenkort kunnen starten met een fantastisch nieuwbouwproject: de Woudse Juffen. Het betreft de herontwikkeling van een voormalige scholenlocatie in Rijnsaterwoude, gemeente Kaag en Braassem. De Woudse Juffen is een uniek plan bestaande uit 40 nieuwbouwwoningen gelegen aan de Herenweg en Suyderbon. De wijk biedt betaalbare woningen aan voor zowel verkoop als verhuur. Belangrijke pijlers van het winnende plan zijn het versterken van de karakteristieke polderidentiteit, het creëren van een polderpark en het realiseren van een gemêleerd programma.

Nieuwbouw | Kaag en Braassem

Lees hieronder meer.

ENZO architectuur N interieur - nieuwbouwplan Rijnsaterwoude - gemeente Kaag en Braassem - Thunnissen - De Woudse Juffen

Jury

 De jury heeft de indiening na voorselectie uit de 3 geselecteerde inschrijvers zowel op prijs als kwaliteit het hoogste beoordeeld. Volgens de commissie geeft het ontwikkelteam vertrouwen. Daarnaast is er sprake van een compleet én overtuigend schetsontwerp dat past op de locatie, waarbij zowel de architectonische als ruimtelijke kwaliteit zéér onderscheidend zijn. 

Programma 

De Woudse Juffen biedt een grote variatie aan woningtypen.  Er worden in totaal 40 duurzame woningen gerealiseerd, bestaande uit appartementen en grondgebonden woningen. Bijzonder aan dit initiatief is dat er alleen woningen binnen het betaalbare segment worden toegevoegd zonder concessies te doen in omvang en kwaliteit van de woningen. Een derde van het plan zal bestaan uit sociale huurwoningen. De Woudse Juffen maakt hiermee betaalbaar wonen voor een brede, lokale doelgroep mogelijk en zal voorzien in de grote woningbehoefte in de regio.  

 

ENZO architectuur N interieur - nieuwbouwplan Rijnsaterwoude - gemeente Kaag en Braassem - Thunnissen - De Woudse Juffen

Team

Dit goed doordachte plan is een samenwerking tussen diverse partners: ENZO, Thunnissen (ontwikkeling en realisatie), Peter Verkade Landschapsarchitect (landschap), De Wijde Blik Communicatie (communicatie) en een team van adviseurs: VERO, Buro Regen&Water, Lodewijck Groep, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Berkhout Tros Bouwadviseurs.

 

Op de hoogte blijven van onze projecten? Laat je mail achter voor de nieuwsbrief!

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.