menu
Proostmoment startersappartementen Parkmeer Uitgelichte afbeelding

Actueel

Proostmoment startersappartementen Parkmeer

Proostmoment Parkmeer

Aalsmeer, een dorp met een rijke geschiedenis en een bloeiende gemeenschap, heeft onlangs de verlenging van woonwijk Stommeerhoff mogen verwelkomen: Parkmeer omvat 17 startersappartementen.

Gemeenschappelijke buitenruimte

Eén van de meest opvallende kenmerken van project Parkmeer is de gemeenschappelijke buitenruimte met een kas. De kas, geïnspireerd vanwege de rijke tuinbouwgeschiedenis van Aalsmeer, is een plek waar bewoners kunnen ontspannen, tuinieren en elkaar kunnen ontmoeten, ongeacht het seizoen. Het is een plaats waar deze jonge gemeenschap samenkomt en sociale contacten gelegd worden.

ENZO architectuur N interieur - Stommeerhof - Parkmeer - Proostmoment - startersappartementen - gemeenschappelijke buitenplaats - kas

Groene vingers

Een ander uniek aspect van dit project is dat iedere bewoner zijn eigen plantenbak heeft. Deze persoonlijke plantenbakken zorgen ervoor dat de bewoners hun groene vingers kunnen laten spreken en hun eigen bloemen, kruiden of groenten kunnen kweken. Het creëert niet alleen een gevoel van eigenaarschap, maar draagt ook bij aan de groene uitstraling van de wijk. Het idee van een eigen plantenbak weerspiegelt de kunst van ENZO om groen en gemeenschapszin in hun ontwerpen op te nemen.

Dorpse uitstraling

Wat Parkmeer echt onderscheidt, is het streven naar een dorpse uitstraling. De gevelindeling van de gebouwen is zorgvuldig ontworpen om een warme en gastvrije uitstraling te creëren die perfect past bij de aangrenzende buurt. Eén van de opmerkelijke keuzes van het ontwerpteam was het gebruik van drie verschillende tinten metselwerk voor de gevels. Dit voegt een visuele diepte en textuur toe aan het ontwerp en zorgt ervoor dat elk gebouw zijn eigen karakter heeft.

ENZO architectuur N interieur - Stommeerhof - Parkmeer - Proostmoment - startersappartementen - voordeur - gezamenlijke entree
ENZO architectuur N interieur - Stommeerhof - Parkmeer - Proostmoment - startersappartementen - drie tinten - 3 - metselwerk - plantenbak

Esthetisch en gemeenschapsgericht

Het proostmoment met de bewoners is een bijzonder moment voor zowel de architecten als de ontwikkelaar. Het is een gelegenheid om het harde werk en de toewijding te vieren die in dit project zijn gestoken en om te anticiperen op de bijdrage die het zal leveren aan de gemeenschap van Aalsmeer. Bewoners kunnen uitkijken naar een unieke woonervaring die niet alleen comfortabel en functioneel is, maar ook esthetisch en gemeenschapsgericht is.

Projectontwikkelaar | MEER vastgoed

Aannemer | Regiobouw Haarlemmermeer

Terrein inrichting | de Wilde infra -& cultuur techniek

ENZO architectuur N interieur - Stommeerhof - Parkmeer - startersappartementen - drie tinten - 3 - metselwerk

Typisch ENZO

ENZO architectuur N interieur staat voor kwaliteit en leefbaarheid. Wij passen onze ontwerpen aan op het leven van onze opdrachtgevers. Zodoende ontstaat er altijd een praktisch, verrassend en warm ”thuis”.

Benieuwd naar aankomende projecten? Laat je mail achter voor de nieuwsbrief!

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.