menu
Huis op Bonaire Uitgelichte afbeelding

Project

Huis op Bonaire

Huis op Bonaire

Nieuwbouw | Bonaire

In dit huis op Bonaire waait de wind door je haren. Het uitgangspunt bij het ontwerp was optimaal gebruik te maken van de verkoelende wind die altijd waait op het tropische eiland. Het huis is dan ook op de meest voorkomende windrichting gebouwd.

Natuurlijke ventilatie

Met de verticale, hardhouten lamellen regelen de bewoners de natuurlijke ventilatie. Dure airco is in dit duurzame huis daardoor overbodig. De woning is geheel gelijkvloers en biedt plaats aan een grote, sfeervolle woonruimte en keuken, drie slaapkamers, twee badkamers, een bijkeuken en berging. De veranda, die het hele jaar door gebruikt wordt, maakt de woning bijna twee keer zo groot en voorkomt dat de zon rechtstreeks naar binnen schijnt. De veranda is de verzamelplaats voor de kinderen en kleinkinderen van de bewoners.

Lokale materialen

Bij de bouw van deze tropische woning zijn tal van lokale materialen gebruikt,  zoals beton, natuursteen, hardhout en drijfhout. Cactussen vormen een bijzondere, natuurlijke erfafscheiding. De bewoners beschouwen hun huis dan ook als een echt huis van Bonaire, uiteraard voorzien van heerlijk zwembad.

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*