menu
Oplevering KIT Live: theater, café en samenleving Uitgelichte afbeelding

Actueel

Oplevering KIT Live: theater, café en samenleving

Oplevering KIT Live

In het hart van Amsterdam Oost, grenzend aan het Wereldmuseum, is een nieuw hoofdstuk begonnen voor het KIT Royal Tropical Institute. In samenwerking met V-Studio ontwierpen wij het interieur van het nieuwe café en de dansstudio’s. Voorheen onderbenut en nu bijna volledig heropend. Het gerenoveerde KIT Café verwelkomt bezoekers van het Wereldmuseum en hun trouwe klantenkring, terwijl de dansstudio’s van “Kids van Amsterdam” een nieuw maatschappelijk doel dienen. 

ENZO Architectuur N interieur - Tropenmuseum - KIT café - Theater - Lobby - Lunchroom - Cultureel - Cultuur - Epicentrum -
Tropenmuseum - Amsterdam - ENZO - architectuur N interieur - design - exterieur - theater - lunchroom

Een heropleving van het theater

Het KIT Live Theater was lang een verborgen juweel in Amsterdam, maar na een grondige renovatie, staat het in het najaar van 2024 klaar om zijn rol als cultureel epicentrum van de stad op te eisen. Het theater is niet langer een vergeten ruimte, maar een plek waar kunst, muziek en entertainment samenkomen. 

Met moderne technologie en een intieme sfeer, biedt het theater een podium voor diverse evenementen. Van theater- en dansvoorstellingen tot lezingen en filmvertoningen. Er is voor ieder wat wils. Ook is het theater volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt het over een speciale VIP ruimte.

Het KIT café: een plek van smaak en ontmoeting

Het gerenoveerde KIT Café is veel meer dan alleen een eetgelegenheid. Het is een ontmoetingsplaats waar de gemeenschap en bezoekers samenkomen. Het café heeft een nieuw interieur en een nieuw menu waar mensen kunnen genieten van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje.

Tropenmuseum - Amsterdam - ENZO - architectuur N interieur - design - exterieur - theater - lunchroom
Tropenmuseum - Amsterdam - ENZO - architectuur N interieur - design - exterieur - KIT café - theater - lunchroom

Een maatschappelijke missie

De renovatie van de dansstudio’s bij KIT Live heeft een diepgaand maatschappelijk doel. Deze dansstudio’s zijn nu de thuisbasis van “Kids van Amsterdam”, een project dat jongeren uit de buurt de kans geeft om hun passie voor dans te verkennen en te ontwikkelen.

De opgeknapte studio’s zijn uitgerust met moderne faciliteiten en zullen dienen als een broedplaats voor creativiteit en zelfexpressie. Dit initiatief benadrukt het belang van kunst en cultuur als instrumenten voor positieve verandering in de gemeenschap. Door de dansstudio’s te ondersteunen, draagt KIT Royal Tropical Institute bij aan de groei en ontwikkeling van de jeugd in Amsterdam.

Wat brengt de toekomst?

Met de heropening van het theater, café en de vernieuwde dansstudio’s heeft ENZO samen met V-Studio en KIT Royal Tropical Institute nieuw leven ingeblazen in de culturele en sociale scene van Amsterdam. Of je nu een liefhebber van kunst en cultuur bent, een bezoeker van het Wereldmuseum, of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te eten, KIT heeft voor ieder wat wils.

Meer foto’s van de opening volgen.

Opdrachtgever | KIT Royal Tropical Institute

Ontwerp en styling | ENZO architectuur N interieur, V-Studio

Aannemer | Akor

Elektra | SDR elektrotechniek 

Verlichting | Flos

Tropenmuseum - Amsterdam - ENZO - architectuur N interieur - design - exterieur - KIT café - theater - lunchroom

Typisch ENZO

ENZO architectuur N interieur staat voor kwaliteit en leefbaarheid. Wij passen onze ontwerpen aan op het leven van onze opdrachtgevers. Zodoende ontstaat er altijd een praktisch, verrassend en warm ”thuis”.

Benieuwd naar aankomende projecten? Laat je mail achter voor de nieuwsbrief!

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.