menu
24 appartementen in Nieuw-Vennep Uitgelichte afbeelding

Project

24 appartementen in Nieuw-Vennep

bouwkundige tekening ontwerp appartementencomplex duurzaam ontwerp 24 appartementen in Nieuw-Vennep

24 appartementen in Nieuw-Vennep

Langs de Hoofdvaart, in het centrum van Nieuw-Vennep, ontwerpt ENZO een nieuw wooncomplex met 24 appartementen. De luxe appartementen zijn verdeeld over vier woonlagen en hebben allemaal een eigen buitenruimte. Elk project wordt met veel aandacht voor duurzaam wonen vormgegeven, zo ook het project De Venoever. Naast het groene dak met zonnepanelen, is de binnengevel langs de galerij ook voorzien van groene “gordijnen” die de hittestress verminderen en privacy bieden. Regenwater wordt vertraagd afgevoerd en de parkeerplaats, die uit het zicht op het binnenterrein is geplaatst, is met open bestrating afgewerkt.

 

Nieuwbouw | Nieuw-Vennep
Ontwikkelaar: Socialex

technische tekening ontwerp duurzaam 24 appartementen in Nieuw-Vennep
technische tekening architectuur ontwerp gevel en galerij met groene beplanting 24 appartementen in Nieuw-Vennep

Het architectonisch ontwerp van De Venoever

Om het kleinschalige karakter van de omgeving te behouden, is de vierde woonlaag in de setback geplaatst. Zo valt deze meer uit het straatzicht en is er ruimte om de vier penthouses te voorzien van een groot dakterras. Het verschillend gekleurde metselwerk breekt de gevel op in kleinere delen en geeft het gebouw een dynamisch karakter. De groene strook die om het gebouw heen loopt, biedt ruimte aan tuinen voor de appartementen op de begane grond én een gezamenlijk terras.

Participatie als Basis

Weten wat er speelt in de omgeving en waar de vraag ligt van potentiële kopers is van groot belang. Daarom zijn in dit traject meerdere onderzoeken en participatietrajecten uitgevoerd. Om op deze vraag in te spelen, zijn alle appartementen gelijkvloers en levensloopbestendig ontworpen, zodat het gebouw ruimte biedt aan zowel starters als ouderen.

ENZO architecten technische tekening 24 appartementen in Nieuw-Vennep aan het water

Typisch ENZO

ENZO architectuur N interieur staat voor kwaliteit en leefbaarheid. Wij passen onze ontwerpen aan op het leven van onze opdrachtgevers. Zodoende ontstaat er altijd een praktisch, verrassend en warm ”thuis”.

Benieuwd naar aankomende projecten? Laat je mail achter voor de nieuwsbrief!

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Acceptaties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.