menu
Expertises Uitgelichte afbeelding

Expertises

Architectuur

Modern. Duurzaam. Hoogwaardig. Functioneel. Origineel. Gedurfd.

‘Wij maken verrassende ontwerpen, die functionaliteit en een goed idee als uitgangspunt hebben. Eigentijds en tijdloos zijn voor ons geen tegenstellingen’, aldus Carlo Abdul, één van de Founder Architects van ENZO.  Elk ontwerp is gemaakt met een duidelijke visie, oog voor detail en aandacht voor compositie, materiaalgebruik en kleur.

Architectuur voor particulieren

ENZO ontwerpt ‘high end’ villa’s en appartementen. Het architectenbureau legt zich toe op zowel nieuwbouw als op verbouw en transformatie. Wij geloven dat architectuur, landschap en interieur nauw verbonden zijn en ontzorgen onze opdrachtgevers van A tot Z.

Een goed ontwerp begint bij de mensen, bij het persoonlijke verhaal. ‘Het leuke van ons vak is dat wij ons telkens weer verplaatsen in het leven van de opdrachtgever’, zegt Jasper. Het doek is nooit helemaal wit: de opdrachtgever heeft wensen en ideeën en vaak ligt ook de locatie al vast. Met die kaders gaat ENZO aan de slag en laat daar zijn eigen inzichten op los. Het doel is een ontwerp dat de verwachtingen van de opdrachtgevers overtreft. Met altijd en overal als bijzonder detail: een eigen, speciaal voor de bewoners ontworpen voordeur.

Architectuur voor zakelijke klanten

ENZO werkt voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven, woningcorporaties en gemeenten. Voor hen ontwerpen we kantoren, bedrijfspanden, publieke gebouwen en (sociale) huur- en koopwoningen. Soms een aantal woningen, soms hele wijken. De gemene deler? We proberen altijd net even verder te denken. ‘Waarom plaatsen we de keuken niet eens in het midden, in plaats van aan de voorzijde? Waarom geen openslaande deuren naar de voortuin? En waarom geen eigen, speciaal ontworpen voordeur en buitenlamp?’, zegt Carlo.

Jasper: ‘Omdat wij zo goed nadenken over de indeling, zijn onze plattegronden net even anders dan anders. Wij tekenen plattegronden waarop alle ruimtes zijn ingericht, volgens de reële maten. Die zien er zo mooi uit, dat opdrachtgevers ze vaak gebruiken voor de verkoopbrochure.’

ENZO staat voor zijn ontwerpvisie, maar geeft ook blijk van realiteitszin. ‘Wij denken mee met de opdrachtgever en kijken naar de mogelijkheden binnen het budget. Daarbij maken we gebruik van de kennis van alle partners met wie we aan het project werken. Er leiden meerdere wegen naar Rome.’

Interieur / ZOEN

Het interieurontwerp van ENZO sluit aan bij de ontwerpvisie. Keuzes maken en slim combineren.

Daarnaast lanceerde ENZO in 2019 een eigen meubelcollectie: ZOEN

Interieur

Het interieurontwerp van ENZO sluit aan bij de ontwerpvisie. Wij zorgen dat buiten en binnen één geheel vormen, dat het klopt. ‘Inrichten is niet simpelweg een kwestie van allerlei mooie spullen bij elkaar zetten’, zegt Carlo. ‘Je moet keuzes maken. En slim combineren. Dure designstukken met goedkopere meubels, oud met nieuw. Dat maakt het eigen en uniek.’ ENZO adviseert over ruimtelijke indeling, maatwerkmeubilair, verlichting, kleuren, materialen, kunst en styling. Ook personal shopping is mogelijk.

Meubelcollectie ZOEN

In 2019 lanceerde ENZO een eigen meubelcollectie: ZOEN. Carlo: ‘Tijdens het inrichten van een woning of bedrijfspand zochten we soms een bepaald meubelstuk, dat we nergens konden vinden. De oplossing: het dan zelf maar ontwerpen en laten maken.’

De collectie bestaat uit salontafels, eettafels, dressoirs, een drankenkast en binnendeuren. ZOEN staat voor kwaliteit en duurzaamheid: mooie materialen zoals noten- en eikenhout, messing, staal en glas, gaan samen met bijzondere vormen en technisch vernuft. Alle meubelen worden in Nederland gemaakt door echte vakmensen. Kortom: het tegenovergestelde van een massaproduct.

Totaalconcepten

“Enzovoorts…
Daarvan is ENZO de afkorting. Oprichters Jasper van Rijn en Carlo Carlo vinden namelijk dat het werk van een architect méér is dan het ontwerpen van woningen of bedrijfspanden.

ENZO ontwikkelt totaalconcepten voor zowel de zakelijke markt als voor particulieren

Totaalconcepten’ voor particulieren

Ons doel is dat woning, interieur en tuin naadloos bij elkaar passen. Jasper van Rijn: ‘Al vanaf de eerste schets denken we na over de verbinding met de tuin, de indeling van de woning, de vloerafwerking, materiaalgebruik, kleuren en nog veel meer.’ Carlo Abdul: ‘Het moet kloppen, achter het ontwerp zit een gedachte en die trekken we door. Binnen én buiten. Alleen dan ontstaat er eenheid en samenhang.’

Deze aanpak ontzorgt de klant. ‘Opdrachtgevers hebben het druk en willen zich het liefste alleen bezighouden met de leuke kanten van het bouwen en verbouwen. Wij nemen hen aan de hand bij alle keuzes die moeten worden gemaakt. Het scheelt bijvoorbeeld al enorm als wij een voorselectie maken van producten en materialen. Dat geeft mensen rust en overzicht’, zegt Jasper.

Totaalconcepten voor zakelijke opdrachtgevers

Wij geloven dat architectuur, stedenbouwkunde en landschap nauw verbonden zijn. Woningen, kantoren, bedrijfspanden en publieke gebouwen landen immers altijd in een context. Indien gewenst zorgen wij in woonwijken dus ook voor een stedenbouwkundig plan en een landschapsplan. Indien gewenst zorgen wij dus ook voor een stedenbouwkundig plan en een landschapsplan.

Maar bovenal is ENZO een aangename sparring- en kennispartner. ‘Dat is onze meerwaarde. Als allrounders zijn wij thuis in alle facetten van het vak. Wij adviseren en begeleiden onze opdrachtgevers tijdens het volledige traject van nieuwbouw, verbouw of transformatie. Van ontwerpschets en omgevingsvergunning tot en met realisatie van een ideale leefomgeving’, zegt Jasper.

Specials

Sommige projecten zijn wel heel bijzonder en uitdagend. De specials, noemen we die bij ENZO. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen en inrichten van een brandweerkazerne, kerk, restaurant en ambulancecentrale. ‘Dat is zo gaaf om te doen’, zegt Jasper. ‘Dan dompelen we ons onder in een andere wereld en zorgen dat we de taal van de opdrachtgever gaan spreken.’

Heeft u vragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*